Terug naar de voorpagina
Home Nieuw Vraag & Aanbod Forums Artikelen Bedrijvengids Zoeken

   Eelco Luurtsema, Luurtsema IS
29 dec 2010 14:08 
AMSTERDAM – Het lijkt erop dat Microsoft actie heeft ondernomen tegen internetcriminelen die Nederlandse MSN-gebruikers geld afhandig maakten via dure sms-diensten.
© Thinkstock

Dat schrijft Tweakers.net woensdag.

Tientallen websites die door de oplichters opgericht waren, zijn tegelijkertijd offline gehaald. Microsoft wilde tegenover Tweakers niet ingaan op de kwestie.

E-mail

Nederlandse MSN-gebruikers kregen van de internetcriminelen een e-mail met de boodschap dat een foto of kerstwens op hen stond te wachten. De e-mail was in foutloos Nederlands opgesteld en leek afkomstig van mensen die de MSN-gebruiker kent.

Vervolgens werden de gebruikers doorgestuurd naar websites als Msnmetkerst.com, Msnfotoconnect.com en Msnpartyshots.com. Uiteindelijk kwamen alle gebruikers terecht op Msnjouwkerstkaart.com waar alle domeinen naar verwezen. Voordat de beloofde boodschap of foto te zien was, moesten gebruikers eerst een telefoonnummer invullen.

Met het invullen van hun nummer gingen de gebruikers stiekem akkoord met verhulde voorwaarden van een sms-dienst die tientallen euro’s per week kost.

Microsoft

Tweakers.net ontdekte dat de verzonde e-mails verstuurd werden via servers van Microsoft. Dat feit in combinatie met de wetenschap dat de websites nu tegelijkertijd niet meer beschikbaar zijn, maakt het waarschijnlijk dat Microsoft werk heeft gemaakt van de situatie.

Het bedrijf GripLo blijkt verantwoordelijk voor de website. Een woordvoerder van telecomwaakhond Opta kon tegenover Tweakers niet bevestigen of er al eerder klachten zijn binnengekomen over dit bedrijf.


(Log in om link te zien!)
Ik heb de mails hier ook gehad, vrij irritant allemaal. Toevallig een TB'er dit?

 Advertentie
TargetSMS.nl: betrouwbare SMS gateway voor zowel gratis SMS als Premium SMS. Geen setup- of maandkosten en de hoogste uitbetalingen!
   Matthijs Huisman, Huisman Drukwerk BV
29 dec 2010 14:20 
Bedrijf lijkt gevestigd in Mexico, heb er vele mails van gezien ook.

   Rory K., Dreamwire
29 dec 2010 14:56 
Klopt in Belize...

   Patrick Akkers, Particulier
29 dec 2010 15:05 
Heb er ook een aantal van ontvangen, helaas.
Erg vervelend, voor mij was het wel direct duidelijk dat dit om spam / oplichting ging, maar voor vele anderen waarschijnlijk niet.
Dus maar goed dat het aangepakt is!

   T. Barbillion, i2imedia
29 dec 2010 17:20 
Fijn dat soort bedrijven. Wij als (doorgewinterde internet) ondernemers zien natuurlijk snel genoeg dat zo'n mail als hier genoemd spam is. Maar ik ken zat mensen die hier direct op klikken.

Toch vind ik je 06 nummer invoeren dan weer een wat grotere stap waar je toch bij na zou gaan denken? Achja keihard aanpakken.

     Aangepast op 29-12-2010 17:20 door T. Barbillion



 
© Copyright TargetMedia 2001-2012 | Mobile | Premium SMS | Micropayments | Muziek downloaden | Ringtones Bekijk bezoekers statistieken RSS feed